Is dit iets voor mij?


Tijdelijke beperkingen

Zorgvlinders biedt haar diensten aan wanneer u tijdelijk ondersteuning nodig hebt; bijvoorbeeld als u een operatie heeft gehad en thuis mag herstellen, maar dit niet lukt zonder hulp. U kunt dan gebruik maken van de vlinderdiensten zolang als nodig en op de momenten wanneer u dat prettig vindt. U bepaalt met uw eigen vlinder hoe uw agenda eruit ziet.

Senioren

U bent gewend alles zelf te doen maar merkt dat het niet meer zo makkelijk gaat, het kost moeite om de dagelijkse zaken met plezier te doen. Uw familie woont verder weg, is niet in de gelegenheid u te ondersteunen of u vindt het niet prettig hulp aan hen te vragen. U merkt dat u minder de deur uitgaat en alle leuke en aangename zaken uit de weg gaat.

Door te kiezen voor Zorgvlinders neemt u de regie over uw welzijn weer in eigen hand. Dit biedt u de mogelijkheden langer zelfstandig te blijven wonen met behoud van de aangename dingen in het leven.

Voor wie we werken


Persoonlijke kennismaking


Kennismaking gaat bij Zorgvlinders verder dan gegevens noteren; wij willen graag van u weten hoe uw leven eruit ziet, wie belangrijk voor u zijn en welke activiteiten u prettig vindt, uw hobby’s.

  1. Tijdens een kennismaking bespreken wij welke zaken u of uw familie wenselijk vindt en brengen wij in kaart hoe dit voor u het beste kan worden geregeld; diensten, activiteiten, tijdstippen, welke vlinder, hoe dit gefinancierd kan worden.
  2. U maakt kennis met uw vlinder(s), als deze kennismaking prettig verloopt, zal zij uw vertrouwde vlinder worden.
  3. U maakt met uw eigen vlinder afspraken over de uren en wijze waarop u graag wilt dat deze ingevuld worden. Vaak worden wij opgenomen in een bestaande mantel.
  4. De situatie bepaalt de duur en de frequentie van de ondersteuning. Bij de ene persoon gaat het om een wandeling of een bezoek aan de arts. Bij de andere om dagelijkse hulp bij het opstaan, een praatje bij de koffie of regelen van de maaltijd.

Vaak ziet u gedurende de dag vele gezichten voor de hulp die noodzakelijk is. Dit kan onrust geven. Zorgvlinders vindt voor u de juiste vlinder; een vast en vertrouwd gezicht uit uw omgeving.

Mocht u veel hulp nodig hebben dan zorgt Zorgvlinders voor een vast team. Dit stelt u instaat een hechte band op te bouwen met uw vlinders.

Alles is mogelijk.

Een zorg minder

We kunnen ondersteuning inzetten voor allerlei soorten activiteiten buitenshuis.


Gewoon thuis

Ondersteuning met klusjes in en rondom het huis op basis van uw specifieke behoeften.


Zoals altijd

Een sparringspartner en vertrouwenspersoon om u heen is soms net de ondersteuning die u nodig heeft.


Dit kan ook

Onze ondersteuning is eindeloos en kan specifiek afgestemd worden op uw behoeften.